Nieuw Durable garen

Gepubliceerd op 26 februari 2022 om 06:37

Afgelopen week werd aangekondigd dat er een nieuw garen van Durable uitgebracht ging worden. Durable Soqs Tweed!!

Dat is natuurlijk goed nieuws, wij als handwerk(st)ers zijn altijd benieuwd naar iets nieuws. Ik heb zodra het kon gelijk besteld. Het garen was snel geleverd en ik kon er direct mee aan de slag. Je begrijpt ik had natuurlijk al een idee in mijn hoofd, ik had eerder al met Durable Soqs gewerkt. Het garen voelt op de bol een heel klein beetje stug aan, maar tijdens het verwerken van dit garen voel je hoe zacht, warm en toch luchtig aanvoelt. Ik heb een heel leuk ( al zeg ik het zelf) patroon op de naald staan. Dit eindresultaat gaan jullie later terug vinden op de site bij de gratis patronen. Voor nu kun je patronen gebruiken die ook bijvoorbeeld met Durable Soqs gemaakt worden. De gratis patronen vind je hier.

Durable Soqs Tweed is een menging van superwash wol, polyamide en een klein aandeel viscose. Het aandeel viscose zijn de kleine stukjes garen in contrasterende kleuren wat voor het tweed-effect zorgt. Het speciale effect maakt dat het garen prachtig is voor bijvoorbeeld stoere knuffels, fair isle projecten of speelse sokken. Het garen is prima te combineren met de kleuren van Soqs voor nog meer combinatiemogelijkheden. Een bol van 50 gram bevat 210 meter en het advies voor de naalddikte is 2,5 – 3 mm. Twee bollen zijn voldoende voor een paar sokken, of combineer de verschillende kleuren. Dit sterke garen is op vele manieren toepasbaar.

Ik denk gewoon dat je dit moet ervaren. 

Leuk dat je mijn blog hebt gelezen en hopelijk tot een volgende keer.

Lieve groet Monique

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.