Breipatronen en Haakpatronen ontwerpen

Gepubliceerd op 5 maart 2023 om 16:39

Een patroon ontwerpen! dat had ik nog nooit gedaan maar toch heb ik de stap genomen.

Ik kreeg van BN-Agenturen het fijne garen Fonty Bohéme toegestuurd in een okergele kleur. Ik wilde een ontwerp met ajourpatroon erin breien.

En zie het resultaat. Ik ben hier tot op de dag van vandaag mega trots op.

Deze stap heeft mij in de richting van het ontwerpen van haak- en breipatronen geduwd :-)

Daarna heb ik nog diverse breipatronen getest, meegedaan aan Socktober en nu ben ik mijn 2e eigen breipatroon aan het ontwerpen voor een Designers Competetion van het garenmerk Novita en servies merk Arabia. Ik gebruik voor mijn ontwerp de Novita Nalle. (hierover binnekort meer ).

Maar naast het ontwerpen van mijn breipatroon ben ik ook druk met het ontwerpen van haakpatronen. Lees dat stukje verder hier beneden.

Zo ben ik ook begonnen met het ontwerpen van haakpatronen nadat er een oproep via Social Media voorbij kwam van Aan de Haak het haakblad voor Nederland en België. Ik had alleen een 'klaar' project, geen stappen foto's. Ik bedacht me geen seconde en stuurde mijn foto van het wandhanger Inktvispaartje via de email naar aan de haak. Daar werd zo enthousiast op gereageerd dat ze hem geplaatst hebben in de uitgave Amigurumi 9. Toen was het even tijd voor enkele haakpatronen te testen voor o.a. Haaktijd, mezelf voorbereiden om voor het eerst met een eigen stand op de Knit & Knot Beurs in Tilburg te staan, wat ook een hele leuke ervaring was. Tussendoor was ik in mijn hoofd al bezig met enkele patronen die ik wilde ontwerpen maar het kwam niet uit zoals ik wilde. Toen werd ik weer benaderd door Aan de Haak met de vraag of ik een "Foute Kerst spencer" wilde ontwerpen. Haaknaald en garen erbij gepakt en zie een Echte Foute Kerst - Spencer. De nieuwe moodboards van Aan de Haak 2023  kwamen binnen en ik had gelijk bij de meeste al een idee voor een patroon. Je zal me daarom regelmatig in 2023 in het magazine zien staan met een haakpatroon door mij ontworpen.

Leuk dat je mijn blog hebt gelezen, en hopelijk lees je de volgende blog ook weer.

Wat vindt je van mijn stap richting het ontwerpen? En van de ontwerpen zelf die getoond zijn?

Laat je een reactie hieronder voor me achter ;-)

Lieve Groet Monique

Reactie plaatsen

Reacties

Marjanne
een jaar geleden

Hoi Monique,
Ik vindt jou blogs erg leuk om te lezen.
Je hebt al leuke ontwerpen gemaakt, hopelijk komen er meer van deze mooie ontwerpen. Het inspireert mij om ook weer die leuke dingen te gaan haken en breien.

Groetjes Marjanne