Novita yarn

 

Novita, een familiebedrijf opgericht in 1928.

Novita verzorgt het gehele productieproces, van ruwe wol tot de uiteindelijke bol garen. De spinnerij van het bedrijf is gevestigd in Kouvola, Finland.

Wol is een natuurlijk, tijdloos materiaal en is door de geschiedenis heen weinig veranderd.

Heeft u een vraag over één van de Novita garens vul dan onderaan de pagina het contactformulier in. Wij zullen u zo goed mogelijk een advies geven.

Precies de juiste sterkte en prachtige kleuren hebben van Novita 7 Brothers een echte "Long time Favorite" gemaakt.

Novita 7 Brothers garen bevat 75% wol en 25% polyamide. De zachtheid van het garen komt van de hoogwaardige wol, de sterkte van het gebruikte polyamide. Een bol van 100 g bevat ongeveer 200 m garen, wat genoeg is voor sokken in damesmaat.

Het garen is geschikt voor breipatronen met Aran als aanbevolen gewicht. Aanbevolen naaldmaat is 4 mm / US 6 en 3,5 mm / US 4 voor sokken. Maar is ook zeer geschikt voor truien met inbreipatronen ofwel Fair Isle breien.

Het garen is machinewas op 40 graden - zachte behandeling. Novita 7 Brothers is een 8-draads garen. Gemaakt in Finland.

Novita Nalle is de dunnere uitvoering van 7 Veljestä, het is een 6 draads garen met wol- polyamide dus sokken wol optima forma.

Beschikbaar in 20 mooie kleuren zal dit garen zeker in de smaak vallen en het is ook prachtig voor fairisle breien, zie de dames en heren modellen die ook in de Fairisle leaflet beschikbaar zijn.

Novita 7 Brothers / 7 Veljestä 

Novita 7 Brothers Nature

Novita Nalle

Novita Kajastus

Novita Isoveli

Novita Soft Merino 4-Ply

Novita Runo

Novita Tuuli